Ştiri locale

Aproape 150 de persoane înscrise la Sesiunea de stare de bine cu Lucian Mîndruţă

Aproximativ 150 de pasionaţi de ciclism şi mişcare în aer liber s-au înscris pentru a participa la cea de a doua ediție a „Sesiunii de stare de bine” cu jurnalistul Lucian Mîndruţă. Evenimentul va avea loc în data de 8 octombrie, pe un traseu lung de 96 km, care va parcurge unele dintre cele mai frumoase zone din județ. Față de anul trecut, când cicliștii au pornit din centrul municipiului Sfântu Gheorghe într-o cursă de 6 ore, la această ediție startul și linia de sosire vor fi în municipiul Târgu Secuiesc, iar plecarea se va face la ora 09:45 din Piața Gábor Áron.

Potrivit organizatorilor, printre cei înscrişi se numără atât persoane din judeţul Covasna, cât şi din judeţe precum Iaşi, Cluj, sau Bucureşti.

Publicitate

„Sunt aproximativ 150 de persoane înscrise, din aproape toată ţara, inclusiv din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, sunt din foarte multe judeţe. Nu credem că vremea va crea probleme, sperăm că va fi vreme bună”, ne-a spus Kovács Orsolya, reprezentanta Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.

Ajuns la a doua ediție, evenimenul va avea loc pe traseul Târgu Secuiesc – Lacul Sfânta Ana – Turia – Băile Balvanyos – Cernatu de Sus – Târgu Secuiesc, urmând ca cicliștii să facă mai multe popasuri, printre care și în grădina Muzeului „Haszmann Pál” din Cernat, unde vor gusta bucate locale tradiționale printre conace și tractoare de epocă. Ziua se va încheia cu un concert care va avea loc la Târgu Secuiesc.

Înscrierile s-au încheiat duminică, 2 octombrie, iar confirmarea participării se va face după plata taxei de participare, care se poate face prin transfer bancar în contul RO94BRDE150SV11643581500, beneficiar: Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, trecând la secțiunea „observații” numele persoanei/persoanelor înscrise pentru care se achită taxa.

Cicliștii veniți din alte județe au la dispoziție o listă cu cazări și date de contact pentru zona municipiului Târgu Secuiesc (AICI).

Kiturile de start vor putea fi ridicate cu o zi înainte de eveniment, de la Centrul de Informare Turistică din Târgu Secuiesc, Curtea 19, nr. 1 (AICI), între orele 17:00-20:00, sau în ziua turei, între orele 7:30-9:30.

Prima ediție „Sesiune de stare de bine” a avut loc în luna octombrie a anului trecut, pe traseul Sfântu Gheorghe – Băile Balvanyos – Târgu Secuiesc – Zăbala – Covasna – Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio