Ştiri locale

Aproape 140 de cazuri active de COVID în judeţul Covasna. Mai mult de jumătate sunt la Sfântu Gheorghe

Din punct de vedere epidemiologic, situația înregistrată la nivelul județului Covasna, la data 21 septembrie 2021, este următoarea:

  • De la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 8781 cazuri, iar incidența la nivel de județ este 0,61 – conform raportărilor transmise de către Institutul Național de Sănătate Publică.
  • La această oră, la nivelul județului, se înregistrează 139 cazuri active, astfel: 8 la Bodoc (incidența în localitate pe 1000 de locuitori fiind de 3,09), 6 la Barcani (incidența 1,49), 2 la Chichiș (1,33), 6 la Ozun (1,29), 77 la Sfântu Gheorghe  (1,21), 11 la Covasna (1,00), 5 la Zagon (0,98), 6 la Întorsura Buzăului (0,63), 2 la Brețcu (0,58), 1 la Dobârlău  (0,44), 8 la Târgu-Secuiesc (0,40), 2 la Vâlcele (0,35), 1 la Cernat (0,25), 1 la Sânzieni (0,22), 1 la Bățani (0,21), 1 la Sita Buzăului (0,20), și 1 la Brăduț (0,19).
  • Numărul de doze administrate în centrele disponibile pe raza județului de la începutul campaniei este 77.153, din care 33.536 de inoculări sunt de rapel.
  • De asemenea cele 5.525 vaccinări efectuate de medicii de familie sunt vaccinuri complete nu necesita rapel.
  • Din data de 15 iunie medicii de familie pot vaccina și cu serul dezvoltat de Pfizer-BioNTech

Menționăm că datele prezentate sunt în dinamică și se pot schimba de la o oră la alta!

Publicitate

Instituția Prefectului – Județul Covasna recomandă cetățenilor să respecte normele  stabilite de autorități și să manifeste un comportament responsabil. În acest scop, vă rugăm:

  • purtați masca de protecție corespunzător, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, de câte ori vă aflați în spații publice.
  • evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
  • respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați cât de mult posibil, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă.
  • apelați cu încredere la medici și la specialiști, încă de la început, dacă aveți o problemă de sănătate.
  • informați-vă doar din surse oficiale: https://cetrebuiesafac.ro/

Instituția Prefectului – Județul Covasna susține campania de imunizare împotriva COVID-19 și recomandă cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare prin intermediul medicului de familie, al angajatorului sau al platformei electronice disponibilă la https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ .

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Sursa: Prefectura Covasna

Publicitate
banner we radio