Ştiri locale

Aproape 100 de elevi şi 70 de profesori covăsneni testaţi pozitiv în ultima săptămână

Numărul profesorilor și elevilor covăsneni testați pozitiv Covid-19 este aproape triplu față de situația din urmă cu două săptămâni, conform datelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna pe site-ul instituției.

În total, în intervalul 29 ianuarie – 4 februarie, în județul Covasna au fost testați pozitiv 97 de elevi și preșcolari, 66 cadre didactice, 9 cadre didactice auxiliare și 3 cadre nedidactice. Dintre acestea, 10 cazuri de Covid-19 în rândul profesorilor și alte 3 în rândul elevilor au fost confirmate în cursul zilei de vineri.

Publicitate

În prezent, în evidența ISJ Covasna sunt 148 cazuri active în rândul elevilor și preșcolarilor (cu două mai multe față de săptămâna trecută), 85 de cazuri active în rândul cadrelor didactice (cu 26 mai multe), 9 cazuri active în rândul cadrelor didactice auxiliare (cu 5 mai multe față de săptămâna trecută) și 4 cazuri active la personalul nedidactic (în scădere cu 5).

Elevii a 5 din cele 10 clase cu activitatea suspendată revin fizic la ore începând de luni

Pe site-ul instituției a fost actualizată lista unităților de învățământ din județ în care există clase cu activitatea didactică față în față suspendată (AICI).

Clasele a V-a B și a IX-a A de la Colegiul „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, clasa a V-a B de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, clasa a IV-a B de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, respectiv clasa a III-a C de la Școala Gimnazială „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe au în prezent activitatea didactică față în față suspendată și vor desfășura cursuri online luni.

„Activitatea față în față este suspendată la 10 clase din 5 unități de învățământ din cauza apariției a 3 cazuri de infectare în rândul elevilor în termen de 7 zile. Dintre acestea, 5 vor ieși din activitatea online începând de luni”, precizează conducerea IȘJ Covasna.

Aceeași sursă transmite că, vineri, în toate unitățile de învățământ din județ au fost distribuite în total 70.600 de teste de salivă, care ajung pentru cele două testări care vor fi făcute în zilele de 10 și 14 februarie în rândul elevilor, preșcolarilor și personalului din sistemul de învățământ.

În ceea ce privește rezultatele testelor de salivă, în cursul acestei săptămâni s-au înregistrat 11 teste pozitive, din care 6 au fost confirmate prin test PCR, 4 au fost infirmate, iar pentru alt test PCR este așteptat rezultatul.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio