Ştiri locale

Aproape 1.200 de intervenţii ale poliţiştilor covăsneni în luna august

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna acționează în permanență pentru liniștea și siguranța cetățenilor, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, dar și pentru descurajarea celor care comit fapte antisociale de natură a tulbura ordinea publică.

Astfel, în luna august, polițiștii covăsneni au intervenit la 1.177 de evenimente, 380 dintre acestea fiind evenimente semnalate prin numărul unic de urgență 112.

Publicitate

Tot în luna august au fost executate 188 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost constatate 1.709 abateri de natură contravențională, fiind aplicate sancțiuni în valoare totală de peste 432.000 de lei. Dintre acestea, 402 sancțiuni au fost pentru abateri la regimul ordinii publice și conviețuirii sociale reglementat de Legea 61/1991.

Pentru abateri la regimul circulației rutiere pe drumurile publice au fost aplicate peste 1.100 de sancțiuni, 430 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Tot pentru abateri în trafic au fost reținute 54 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au depistat 37 de persoane, în flagrant delict, în timpul săvârșirii unor fapte de natură penală, și s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea a 91 de infracțiuni.

Acțiunile polițiștilor covăsneni vor continua și în perioada următoare.

(IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio