Ştiri locale

Aproape 1.200 de elevi covăsneni aşteptaţi să dea Bacalaureatul în această săptămână

Aproximativ 1.200 de elevi covăsneni, absolvenți ai claselor a XII-a şi a XIII-a, sunt așteptați să susțină examenul de Bacalaureat – sesiunea iunie-iulie, care începe luni, 26 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, din totalul candidaților înscriși, 1.041 provin din seria curentă, iar 157 provin din serii anterioare.

Publicitate

La nivelul județului, probele scrise se vor derula în 4 centre de examen și 4 subcomisii, iar evaluarea lucrărilor se va desfășura în două centre de evaluare. Probele scrise vor începe la ora 09:00, accesul în sălile de examen fiind permis până la ora 08:30, iar candidații vor avea la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

„În cazul tentativei de fraudă, candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați eliminați din examen, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Succes tuturor candidaților și celor implicați în desfășurarea acestui examen!”, a transmis conducerea IȘJ Covasna.

Marți, 27 iunie, elevii vor susține proba obligatorie a profilului și specializării, care va fi urmată de proba la alegere a profilului și specializării (28 iunie). Examenul de Bacalaureat se va încheia pe 29 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura maternă, iar rezultatele inițiale vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 12:00, candidații nemulțumiți de notele obținute putând să depună contestații în aceeași zi, până la ora 18:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 7 iulie.

La sesiunea din vara anului trecut, aproape 70% dintre candidații din judeţul Covasna au promovat examenul de Bacalaureat, procentajul fiind mai mare cu 7,62% faţă de cel înregistrat în anul anterior, iar un absolvent al unui liceu din Întorsura Buzăului a obținut o medie de 10.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio