Ştiri locale

Luminile de sărbători vor fi aprinse pe 27 noiembrie la Sfântu Gheorghe

Ghirlandele luminoase care vor împodobi municipiul Sfântu Gheorghe în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi aprinse anul acesta în seara zilei de 27 noiembrie, simultan cu prima lumânare de Advent.

Pentru al şaptelea an consecutiv, autorităţile locale vor amplasa în centrul municipiului o coroană imensă de brand cu patru lumânări, pentru a marca perioada Adventului, respectiv ultimele patru săptămâni rămase până la Crăciun.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a precizat, într-un comunicat de presă, că prima lumânare va fi aprinsă în cadrul unei ceremonii la care sunt aşteptaţi să participe, ca şi în anii precedenţi, câteva mii de localnici.

„Începând cu 2011, în prima duminică de Advent a fiecărui an se aprind luminile festive şi oraşul se învăluie într-o atmosferă de sărbătoare. Această tradiţie nu va lipsi nici anul acesta, astfel Primăria municipiului Sfântu Gheorghe şi Casa de Cultură \’Kónya Ádám\’ îi invită cu drag pe toţi cei care în ziua de 27 noiembrie 2016, seara de la ora 19,30, ar dori să ia parte la această festivitate organizată în spiritul sărbătorilor”, se arată în comunicat.

Ca şi în anii precedenţi, primarul municipiului Antal Arpad va aprinde prima lumânare de Advent, de la care se vor aprinde apoi lumânările celor care vor participa la acest eveniment, iar municipalitatea va oferi gratuit ceai cald, cozonac, turtă dulce şi lumânări.

Festivitatea va fi urmată de un spectacol susţinut de formaţia Evilági, înfiinţată în urmă cu cinci ani, care va interpreta cântece populare specifice Crăciunului. De asemenea, vor evolua corul \’Refsonor\’ al Colegiului Reformat şi copii de la mai multe şcoli şi grădiniţe din oraş, iar reuniunea se va încheia cu binecuvântarea preotului Benedek Róbert Károly.

\’Advent\’ în latina populară înseamnă \’aşteptare\’, iar pentru catolici şi protestanţi Adventul are aceeaşi semnificaţie cu Postului Crăciunului pentru creştinii ortodocşi. Cu patru săptămâni înaintea sărbătorii naşterii Domnului, de regulă, fiecare familie pregăteşte câte o coroniţă cu patru lumânări pe care le aprind succesiv în cele patru duminici rămase până la Crăciun.

(Agerpres)

Foto: Henning János

Publicitate
banner we radio