Ştiri

Apple plănuiește o mică revoluție la iPhone: va muta butonul pentru închiderea unui apel

În versiunile beta ale sistemului de operare iOS 17, Apple a mutat butonul „Terminare apel” din centrul ecranului în colțul din dreapta jos, scrie CNBC. Aceasta este una dintre cele mai mari modificări ale aplicației de telefonie a iPhone din ultimii ani și specialiștii susțin că va produce confuzie în rândul utilizatorilor, mai ales că Apple va lansa modelul iPhone 15 în cursul lunii septembrie, scrie G4Media.ro.

Aplicația Telefon nou actualizată, inclusă în actualizarea software-ului, adaugă transcrieri în timp real ale mesageriei vocale, precum și personalizarea contactelor din agendă, astfel încât utilizatorii pot alege fotografia care apare atunci când apelează.

Însă o modificare va necesita ca utilizatorii vechi de iPhone să își reeduce memoria. În versiunile beta ale iOS 17, Apple a mutat butonul „Terminare apel”. Acesta este acum mutat în colțul din dreapta jos, în loc să fie centrat în treimea inferioară a ecranului, ca în prezent.

Locul în care se afla butonul roșu pe iOS 16 se află între două butoane în iOS 17: unul care transformă apelul într-un apel FaceTime și un alt buton care aduce în discuție tastatura telefonică a iPhone-ului.

Mai multe persoane au spus deja pe rețelele de socializare că ar putea dura ceva timp până când se vor obișnui cu noua locație a butonului, potrivit CNBC.

Cei mai mulți oameni nu au încă sistemul de operare iOS 17. Acesta este disponibil doar în formă beta și este destinat celor care vor să îl testeze pentru a depista erori ale softului. Va fi lansat pentru public și pentru iPhone-urile tuturor în toamnă, la scurt timp după ce vor fi anunțate noile modele de iPhone.

Apple reorganizează astfel interfața pentru a plasa unele butoane în partea de jos a telefonului ca să vină în ajutorul utilizatorilor care au iPhone cu ecran mare.

Apple e una dintre cele mai mari companii la nivel global, iar vânzările de iPhone sunt una dintre principalele linii de profit ale firmei.

Publicitate
banner we radio