Ştiri

Aplicaţia prin care poţi compara ofertele la curent şi gaze

O aplicaţie oficială care îţi permite să compari toate ofertele de furnizare a energiei electrice şi gazelor naturale a fost lansată luni de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Aplicaţia este gratuită şi disponibilă pentru orice utilizator care are acces la magazinele Google Play şi Apple Store.

Aplicaţia mobilă permite accesul la comparatoarele de oferte tip de furnizare a energiei electrice şi gazelor naturale, precum şi la informaţii din domeniul energiei.

ANRE a lansat încă din 2017 un comparator pentru ofertele de furnizare energie electrică (click AICI) şi un comparator pentru ofertele de furnizare gaze naturale (click AICI).

Comparatoarele au fost dezvoltate pentru a pune la dispoziţia utilizatorilor un instrument independent, echidistant şi noncomercial care să permită compararea preţurilor de furnizare.

Utilizarea comparatorului se face în doi paşi: utilizatorii aleg criteriile de selecţie şi primesc o listă cu ofertele-tip. Dintre toate ofertele-tip introduse de furnizori în baza de date, comparatorul le afişează pe acelea care respectă criteriile introduse de utilizator şi le ordonează în ordinea crescătoare a preţului de furnizare a gazelor naturale aferent fiecărei oferte-tip.

În momentul afişării rezultatelor utilizatorii pot afla şi alte detalii relevante, respectiv câteva condiţii asociate ofertei-tip (termenul de plată, modalitatea de transmitere a facturii, durata contractului şi informaţii privind garanţiile solicitate, după caz), precum şi perioada de valabilitate a ofertei-tip.

Suplimentar, utilizatorul are posibilitatea introducerii unor date pentru comparare, respectiv preţul de furnizare din contractul actual şi consumul anual, situaţie în care se efectuează o comparaţie şi cu costurile sale actuale.