Ştiri locale

Apel umanitar pentru un medic veterinar din Sfântu Gheorghe

Dr. Kovács Benedek, un îndrăgit medic veterinar din Sfântu Gheorghe, are nevoie de sprijinul comunității după ce, în ultimul an, a suferit două intervenții chirurgicale pentru extirparea unei tumori cerebrale.

Medicul în vârstă de 41 de ani trebuie acum să urmeze timp de cel puțin jumătate de an un tratament ale cărui costuri depășesc puterile financiare ale familiei sale, iar Casa de Asigurări de Sănătate nu acoperă aceste cheltuieli.

Publicitate

Fostul director al Direcţiei Sanitar Veterinare (DSVSA) Covasna, dr. Sikó Barabási Sándor, a făcut un apel prin care îi roagă pe toți cei care pot și vor să ajute, să doneze orice sumă pentru ca medicul veterinar să se poată face bine și să își poată vedea cei doi copii crescând.

„Să ajutăm un bun medic veterinar cu probleme grave de sănătate! Îi rog pe toți cei care aveți posibilitatea, să îl sprijiniți pe dr. Kovács Benedek, medic veterinar din Sfântu Gheorghe, de 41 ani, tatăl a doi copii minori. În decursul ultimului an, a fost operat de două ori cu tumoră cerebrală, a doua intervenție a avut-o în octombrie. Zilele trecute o clinică de specialitate din Budapesta i-a pregătit un protocol de tratament, dar costă 4.000 euro pe lună, iar tratamentul durează minimum 6 luni. Casa de Asigurări nu acoperă aceste cheltuieli”, a scris dr. Sikó Barabási Sándor în apelul de pe Facebook.

Persoanele care doresc să îl ajute pe medicul veterinar să treacă cu bine peste această perioadă critică pot face donații în lei, în contul:

IBAN: RO20INGB0000999901386390

Deținător cont: Kovács Benedek

Banca: INGB CENTRALĂ

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio