Ştiri locale

Apel umanitar pentru un copil nenăscut din Sfântu Gheorghe care trebuie operat de urgență pe inimă

O familie din Sfântu Gheorghe are nevoie de ajutorul comunității pentru a-și putea salva bebelușul încă nenăscut, care suferă de o malformație și are nevoie urgentă de o operație pe cord.

Tinerii părinți sunt la primul copil, și se pregăteau cu emoție de momentul venirii bebelușului pe lume, însă bucuria le-a fost umbrită de vestea că micuțul va trebui să fie supus, încă din primele momente ale vieții, la trei intervenții chirurgicale pe cord deschis (prima imediat după naștere, o a doua la 3 luni și încă una când copilul va împlini 5 ani).

Publicitate

Întrucât intervențiile sunt unele extrem de complexe, li s-a recomandat ca bebelușul să fie operat în Germania, însă costurile depășesc puterea financiară a celor doi tineri.

„Suntem la primul nostru copil, nu avem probleme de sănătate, și am aproape 8 luni de sarcină. Am urmat toate ecografiile recomandate de doctori, până la morfologia de trimestrul 2 când mi s-a comunicat că bebelușul are malformații la inimă. Diagnosticul a fost confirmat de alți 2 medici specialiști, și de acolo bucuria noastră a fost umbrită. La București, mi-au explicat că urmează 3 mari operații pe cord deschis, prima imediat după naștere,  a doua la 3 luni și ultima (numită Fontan) la 5 ani. Acestea sunt recomandate să fie realizate în Germania datorită gradului de complexitate, practic partea dreaptă a inimii bebelușului nu este dezvoltată și nu funcționează. Pentru cheltuielile noastre în Germania cu șederea, drumul, procedura de naștere (care se pare că nu este decontată de CAS), va trebui să plătim în jur de 10.000 de euro. Vă rog să ne ajutați să trecem peste acest impas, și împreună, să îi oferim băiatului nostru o șansă la o viață normală”, a transmis tânăra mămică pe Facebook.

Timpul este extrem de scurt, întrucât mămica trebuie să se interneze în spitalul din Germania în data de 24 octombrie.

Cei care pot și doresc să ajute, pot face donații în conturile deschise de Asociația „L.A.B. Életmentő Kupakok”, pe numele „Familia Pakucs”:

SWIFT RNCBROBU IBAN:

RO71RNCB0124153488200001 LEI     

RO17RNCB0124153488200003 EURO

RO87RNCB0124153488200004 GBP

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio