Ştiri locale

Apel umanitar pentru un bărbat cu dizabilităţi din oraşul Covasna

Casa Iris a Fundației Creștine Diakonia a lansat un apel umanitar în mediul online pentru ajutorarea unui bărbat diagnosticat cu o afecţiune rară a sistemului vascular, care afectează cel mai frecvent arterele şi venele mici şi medii ale membrelor inferioare.

Butyka Imre este angajatul magazinului Iris Shop din oraşul Covasna, o unitate protejată în cadrul căreia lucrează persoane cu dizabilităţi, care în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă îşi aşteaptă zi de zi clienții cu zâmbetul pe buze. Bărbatul a fost diagnosticat cu boala Buerger (trombangeita obliterantă), o afecţiune rară a sistemului vascular, care în timp s-a agravat, astfel că i-a fost amputat unul dintre picioare şi de atunci este nevoit să poarte o proteză. Membrii Casei Iris din cadrul Fundaţiei Creştine Diakonia speră să poată strânge suficienţi bani pentru a-l putea ajuta pe bărbatul în vârstă de 42 de ani să îşi cumpere o nouă proteză, întrucât cea pe care o are în prezent este foarte uzată şi îi îngreunează deplasarea.

Publicitate

„Imre dorește să rămână activ, dorința lui este să aibă o viață plină. La Târgu Mureș a suferit mai multe intervenții chirurgicale, prima dată i-au fost amputate degetele de la picior, continuând cu laba piciorului, iar ultima intervenție a fost pentru amputarea piciorului până la jumătatea coapsei. De atunci poartă proteză, dar aceasta este foarte uzată, iar purtarea este incomodă”, au transmis reprezentanţii Casei Iris în apelul lansat pe pagina de Facebook a organizaţiei.

Potrivit acestora, specialiştii i-au recomandat bărbatului folosirea unei proteze din silicon, care însă costă 8.850 lei, sumă pe care bărbatul nu o are, iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu mai finanțează achiziţionarea unei noi proteze.

Cei care vor să sprijine această cauză pot face donaţii în contul: RO48BTRLRONCRT0045649806, deschis de Fundaţia Creştină Diakonia din Sfântu Gheorghe la Banca Transilvania, cu menţiunea „Proteză pentru Butyka Imre”

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio