Ştiri locale

Apel umanitar pentru o tânără mămică din Sfântu Gheorghe

Kovács Eszter este o tânără mămică în vârstă de 34 de ani din Sfântu Gheorghe care recent a suferit o operație de extirpare a unei tumori, după ce la finalul anului trecut, în urma unor analize de laborator, a aflat că suferă de cancer de colon.

A trecut prin două tratamente cu chimioterapie, iar luni medicii au decis că tumoarea poate fi extirpată, însă tratamentele i-au slăbit organismul astfel încât acum, după operație, tânăra se luptă pentru viața ei de pe un pat de spital, susținută de aparate.

Publicitate

Pentru că tratamentul este unul de durată și extrem de costisitor, iar familia ei nu și-l poate permite, fratele tinerei a lansat un apel pe Facebook, prin care îi roagă pe toți cei care pot și vor să ajute, să doneze orice sumă pentru ca Eszter să se poată întoarce sănătoasă la familie.

„Mulți dintre voi m-ați întrebat despre starea surorii mele Eszter. Vă povestesc pe scurt coșmarul nostru: în noiembrie s-a plâns de dureri de stomac după care, în timpul unei examinări, s-a observat o anomalie a ficatului. Testele de laborator au arătat că există o tumoare canceroasă în colon și metastaze la organele din apropiere. De atunci a trecut prin două chimioterapii dar, în ciuda faptului că a răspuns bine la tratament, tumoarea a blocat tractul intestinal. Tumora a fost îndepărtată luni, dar din păcate chimioterapia și anestezia i-au suprasolicitat organismul, astfel încât necesită spitalizare suplimentară. Respiră cu ajutorul aparatelor. Am dori să facem tot posibilul pentru a-i oferi cel mai bun tratament după atâta suferință, dar din păcate doar tratamentul de săptămâna trecută a depășit 10.000 de euro”, a scris fratele tinerei, Szász Csaba, într-o postare pe Facebook.

În prezent, femeia se află internată la Spitalul „Sfântul Constantin” din Brașov, iar medicii au dat asigurări familiei că starea ei este stabilă, însă lupta nu s-a încheiat pentru că după externare va mai urma o perioadă de tratamente cu chimioterapie.

„Azi (luni – nr.) a mai trebuit să fie operată, dar doctorii ne-au informat că e bine, stabilă. Din păcate nu se știe exact cât va mai trebui să stea internată, depinde foarte mult de organism. Înainte de a fi operată ni s-a zis că tratamentul oncologic o să dureze un an, sau un an și jumătate, deci pe lângă spitalizare, și după, va fi și tratamentul oncologic, dar noi suntem încrezători”, ne-a spus Kovács Gábor, soțul tinerei.  

Cei care pot și își doresc să o ajute pe Eszter să treacă cu bine peste această perioadă critică pot face donații în lei sau euro, în următoarele conturi: 

Donații în lei:

Titular: Eszter Kovács

Banca: INGB CENTRALA

IBAN: RO90INGB0000999901795149

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

Donații în euro:

Titular: Gábor Kovács

Banca: INGB CENTRALA

IBAN: RO48INGB0000999907947548

SWIFT: INGBROBU

BIC: INGB

De asemenea, sume pot fi donate și în contul Revolut: Szász Csaba;

@csabakr48

5354567631518668

Tel: +4 0766 698 161

Pe Eszter o așteaptă acasă soțul și un băiețel de aproape 4 ani.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio