Ştiri locale

Apel al Primăriei Valea Mare după ce gospodăria unui localnic a fost cuprinsă de flăcări

Primăria Valea Mare face apel la locuitorii comunei să fie solidari și să vină în sprijinul unui localnic a cărui gospodărie a fost cuprinsă de flăcări în weekend.

Incendiul, care a izbucnit în timpul furtunii de sâmbătă noapte din cauza unui trăsnet, a cuprins depozitul gospodăriei care a ars în proporție de 80%, împreună cu aproximativ 30 de tone de fân, 1.000 kg de făină, alte 1.000 kg de porumb, dar și două motociclete, mobilă de grădină și două mașini de spălat rufe.

Publicitate

Într-o postare pe Facebook, primarul localității, Bogdan Marin, i-a îndemnat pe locuitori să își asigure locuințele împotriva fenomenelor naturale, pentru a se evita, pe viitor, astfel de situații.  

„După cum majoritatea știți, a avut loc un incendiu la gospodăria (șura și grajdul) consăteanului nostru Marin Ioan, cauza fiind trăsnetul. În aceste momente trebuie să dăm dovadă de solidaritate și să ajutăm cu tot ce putem familia greu încercată, orice donație fiind extrem de folositoare la reconstrucția a tot ce a ars. Haideți să dăm dovadă că suntem o comună din ce în ce mai unită, la ce fenomene extreme sunt mai nou (inundații, furtuni, vijelii), oricare putem fi în această situație. Am văzut multă lume care a pus mâna la treabă, care nu a ținut cont de oboseală și de nimic, doar să ajute, și asta înseamnă mare lucru pentru o comunitate mică, cum suntem noi. Totodată, îndemnăm toți cetățenii comunei și nu numai, înspre polițele de asigurări, ni s-a demonstrat aseară că într-o clipită se poate duce agoniseala strânsă cu trudă o viață. Împreună reușim să reclădim!”, se arată în apelul postat pe pagina Facebook a Primăriei Valea Mare.

Acesta a mai transmis că persoanele care doresc să vină în sprijinul familiei se pot prezenta, începând de luni, la sediul Primăriei.

Potrivit ISU Covasna, pompierii covăsneni au intervenit sâmbătă noapte, în jurul orei 22:30, cu două autospeciale cu apă și spumă și 7 subofițeri.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: Facebook / Gheorghe Samoilă

Publicitate
Publicitate
banner we radio