Ştiri locale

Apel al Centrului de Transfuzii Sanguine Sfântu Gheorghe: Este nevoie de sânge din toate grupele!

Spitalele au în permanență nevoie de sânge, iar conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe a făcut un nou apel prin care îi roagă pe locuitorii județului să se prezinte la donare.

Sunt așteptate la donare toate persoanele, indiferent de grupa sanguină, precizează reprezentanții Centrului de Transfuzii apelul postat miercuri pe Facebook.

Publicitate

„Dragi Covăsneni! Avem nevoie încontinuu de donatori din toate grupele de sânge! Vă rugăm distribuiți apelul nostru”, au transmis aceștia.

Pentru a putea dona sânge, o persoană trebuie să aibă între 18 și 60 de ani, peste 55 kg, tensiunea arterială maximă să nu depășească 200 mmHg, iar cea minimă 100 mmHg, să nu aibă boli cronice și să nu fi luat medicamente în ultimele două săptămâni.

De asemenea, participanților le este interzis să consume alcool cu 48 de ore înainte de donare, iar fumatul este interzis cu două ore înainte și după donare.

Donatorii se pot prezenta la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe (strada Banki Donat nr. 15), în fiecare zi lucrătoare, între orele 08:00-12:00.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio