Sport, Ştiri locale

Antrenorul Leo Grozavu, amendat de conducerea lui Sepsi OSK după ce ar fi lovit doi jucători

Conducerea lui Sepsi OSK a reacționat în urma evenimentelor întâmplate la nivelul lotului. Gazeta Sporturilor a anunțat în decursul acestei săptămâni că Leo Grozavu a fost implicat în mai multe conflicte cu doi dintre jucătorii săi, Lorand Fulop și Călin Popescu.

După meciul pierdut de Sepsi în campionat cu Poli Iași (1-3), antrenorul Leo Grozavu i-a aplicat un upercut în bărbie lui Călin Popescu, 18 ani. A doua zi, Grozavu l-a agresat și pe Lorand Fulop (22 de ani). „L-a trântit cu tot cu scaun, l-a lovit și îl trăgea de păr, să îl scoată așa din restaurant. Antrenorul a văzut telefonul pe jos. Era unul scump, de peste 1.000 de euro. L-a luat și l-a spart de perete”, au relatat oameni din preajma echipei, pentru GSP.ro.

Șefii au demarat o anchetă internă și au tras concluziile după cele întâmplate.

Într-o postare pe pagina de Facebook a clubului, se anunţă următoarele:

Consiliul director al clubului Sepsi OSK, întrunit în cursul zilei de sâmbătă, analizând evenimentele regretabile ale ultimelor zile şi ținând cont şi de dorința lotului de jucători, a luat următoarele decizii:

antrenorul principal Leo Grozavu va primi o amendă şi avertisment pentru cele întâmplate;
lotul de jucători, echipa, împreună cu staff-ul tehnic vor continua activitatea începută în speranța unei închideri reuşite de sezon.

Așadar, tehnicianul celor de la Sepsi a fost amendat și a primit un ultimatum din partea conducerii. Nu s-a pus problema unei demiteri, asta și pentru că jucătorii și-au arătat susținerea pentru actualul antrenor.

Managerul general al celor de la Sepsi, Cornel Șfaițer, a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre cele întâmplate la club, când a avut loc o ședință la care au participat toți cei din conducerea formației covăsnene:

„Am luat act de ultimele informații apărute în spațiul public. Informații referitoare la cele întâmplate în cadrul lotului. Am avut o ședință azi în consilul director, am avut discuții individuale cu băieții, am demarat o anchetă internă și am tras concluziile. 

Jucătorii și-au arătat susținerea și încrederea pentru actualul antrenor de a merge împreună până la capăt. Leo a primit un ultim avertisment din partea conducerii și o amendă conform regulamentului de ordine interioară. Acum în sânul echipei noastre e liniște, ne așteaptă un meci extaordinar de greu și important contra Chindiei. 

Avem mare încredere că echipa va da dovadă de determinare și implicare, cum s-a întâmplat și în Cupa României, la returul cu Poli Iași”.

„Așa e în familie, se întâmplă și lucruri neplăcute!” Explicațiile lui Leo Grozavu, acuzat că și-a lovit un jucător

Sepsi a reușit o calificare istorică în finala Cupei României. După 3-0 la Iași, cu Poli, covăsnenii și-au asigurat locul în ultimul act, cu scorul general de 8-1.

La final de joc, Leo Grozavu (52 de ani), antrenorul lui Sepsi, a fost întrebat despre incidentul care ar fi avut loc în această săptămână. Tehnicianul e acuzat că l-ar fi lovit pe jucătorul Lorand Fulop (22 de ani), care s-a ales cu telefonul spart după conflict.

Grozavu s-a arătat iritat și l-a întrerupt pe reporter: „Nu cred că tensiunile sunt importante, în orice familie se întâmplă și lucruri mai puțin plăcute. Părinții își mai ceartă copiii, așa e în familie. Asta nu înseamnă că nu-i iubesc, că nu-i susțin. Haideți să vorbim despre fotbal. Veneam după două înfrângeri, ambele din foarte multe greșeli. Am avut discuții, unele mai aprinse, sunt lucruri care țin de bucătăria internă. Nu vi le pot spune pe toate”, a spus Grozavu.

Patronul Diószegi László: „Eu am vorbit cu 5-6 jucători, nu toți spun același lucru”

Patronul echipei, Diószegi László, nu a dorit să intervină până acum, pentru a lăsa echipa să se poată concentra la returul semifinalelor Cupei României, cu Poli Iași. Interesant este că șeful echipei din Sfântu Gheorghe recunoaște că jucătorii se contrazic între ei.

Dioszegi a și glumit atunci când a fost întrebat dacă își ia bodyguard la discuția față-n față cu Grozavu.

„Eu am zis că sâmbătă să vină toată echipa și ne întrunim în comitetul executiv și luăm decizii. Vreau să aud părerea antrenorului Leo Grozavu, vreau să vorbesc cu jucătorii și după aceea luăm decizia. Să vedem ce o să spună și jucătorii pentru că e inadmisibil să vorbim de bătaie sau chestii din astea. Eu sper să fi fost doar o mustrare. Eu am vorbit cu 5-6 jucători, nu toți spun același lucru. Și vreau să stau de vorbă față în față și vedem ce se întâmplă. Să știți că și eu am 110 kg, deci nu e așa ușor. E un tip de nota 10 Leo”, a spus patronul celor de la Sepsi.

Nu este prima dată când Leo Grozavu și-a lovit un jucător

Leo Grozavu are antecedente în acest sens. În martie 2017, la meciul Astra – FC Botoșani 3-0, Grozavu, care îi antrena pe moldoveni la acea vreme, l-a lovit pe Cătălin Golofca, aflat pe banca de rezerve.

Grozavu l-a introdus pe teren pe Golofca în minutul 32 și l-a schimbat apoi în minutul 83. Pe imaginile surprinse de camerete TV se vede cum antrenorul i-a dat jucătorului său două palme.

Publicitate