Ştiri locale

Anton Niculescu concertează la Sfântu Gheorghe cu un violoncel Guarneri, fabricat în anul 1709

Violoncelistul Anton Niculescu va concerta joi la Centrul de Cultură Arcuş din Sfântu Gheorghe pe un instrument Guarneri, fabricat în anul 1709.

Potrivit organizatorilor, artistul va interpreta lucrări de Johann Sebastian Bach, iar la finalul concertului va prezenta povestea violoncelului.

“Artistul va performa pe un violoncel Guarneri, fabricat în anul 1709. După concert artistul va prezenta şi va povesti despre instrumentul pe care a cântat”, precizează gazdele într-un comunicat de presă.

Guarneri este numele unei familii de lutieri din Cremona, Italia, devenită celebră în secolele XVII şi XVIII, ale căror instrumente sunt comparabile cu cele produse de Stradivari şi Amati.

Concertul va avea loc joi, de la ora 19, la Centrul de Cultură Arcuş de la Casa Bastion din Sfântu Gheorghe, iar biletele au fost puse în vânzare la preţul de 20 de lei la sediul instituţiei.

“Anton Niculescu, născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni, deja solist consacrat la 14 ani cu Filarmonica Moldovei, a studiat cu Radu Aldulescu, Antonio Janigro, Danil Safran. În paralel cu o intensă activitate concertistică, violoncelistul Anton Niculescu a ocupat, în cariera sa, posturi de mare prestigiu: prim-violoncelist la Teatrul “Scala” din Milano şi la “Teatro Comunale” din Florenţa. Susţine în mod regulat sesiuni de Master-Classes în toată lumea şi face parte din juriile competiţiilor internaţionale. A fost director general al Filarmonicii Braşov şi director artistic al “Orchestrei de cameră româneşti” şi membru de onoare al Academiei Filarmonicii din Bologna, fondată în 1666. Cântă regulat cu “Ensamblarea Oistrach” (Trio, Cvartetul, Quintet), cu “Şirul din Zurich Trio “, cu” Vienna Trio “şi cu pianişti celebri precum Bruno Canino, Pavel Gililov etc.”, se mai arată în comunicat.

De-a lungul timpului acesta a concertat pe scene prestigioase din Europa, dar şi din Statele Unite, Japonia, Rusia, Brazilia, Turcia, Coreea, Mexic, Arabia Saudită, China, Hong Kong şi Africa de Sud.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio