Ştiri locale, Video

VIDEO. Primarul Antal Árpád spune că vor trebui „sacrificate” investiţiile în bugetul pe 2018

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat, joi, că scăderea impozitului pe venit cu şase procente va afecta semnificativ bugetul local pe anul 2018, iar pe primul loc pe „lista de sacrificii” vor fi investiţiile.

„Vă pot spune că va trebui să strângem cureaua peste tot, pentru că şapte milioane de lei în minus înseamnă ceva şi nu pot fi luate doar de la un domeniu. Practic, vom încerca să tăiem de acolo de unde se poate tăia, iar, din păcate, cea mai mare problemă va fi la investiţii, pentru că tot ce înseamnă instituţie trebuie să funcţioneze. Nu putem lua 20% de la o instituţie pentru că asta ar însemna să se închidă. Trebuie să funcţioneze şi instituţiile de învăţământ, şi instituţiile de cultură, şi cele sociale. Deci, practic, întotdeauna se pot tăia bani de la investiţii”, a declarat primarul Antal Árpád, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai spus că proiectul de buget pe acest an va fi pus în curând în dezbatere publică, iar cel mai probabil va fi adoptat de Consiliul Local în prima săptămână a lunii februarie.

În ciuda „austerităţii” financiare, Primăria va încerca să asigure salarii decente şi „motivante” angajaţilor, a menţionat edilul.

„Suntem oameni responsabili, salariile vor fi, în 2018, la un nivel care să motiveze cetăţenii care lucrează pentru Primărie şi în acelaşi timp să fie sustenabile”, a mai spus primarul Antal Árpád.

(Agerpres)