Ştiri locale

Antal Árpád candidează pe lista UDMR pentru Primăria Sfântu Gheorghe, cu o echipă întinerită

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care candidează pentru cel de-al treilea mandat pe lista UDMR Covasna, a declarat miercuri că vine în faţa electoratului cu o listă de consilieri formată în majoritate din tineri sub 40 de ani, specialişti în diverse domenii de activitate.

Potrivit acestuia, pe primele 15 locuri eligibile se regăsesc nouă persoane sub 40 de ani şi cinci femei, UDMR rezervându-le acestora o treime din locuri.

Publicitate

„Cel mai tânăr candidat are 25 de ani, iar cel mai vârstnic 75. Am încercat să găsim, să identificăm buni specialişti în ceea ce fac, care pot aduce un plus în activitatea Consiliului local, spre binele comunităţii”, a declarat Antal Árpád, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primele locuri pe lista de consilieri a UDMR Sfântu Gheorghe sunt ocupate de Antal Árpád, actualul viceprimar Sztakics Eva, managerul public al municipiului Czimbalmos Csaba şi directorul societăţii de salubritate Toth Birtan Csaba. Antal a menţionat că Sztakics Eva şi Czimbalmos Csaba vor fi susţinuţi de UDMR pentru a rămâne în funcţii şi după alegerile locale, iar Toth Birtan Csaba va fi propus pentru cel de-al doilea post de viceprimar, actualul vice, Tischler Ferenc, urmând să lucreze în sfera socială.

Primarul a mai spus că a decis să candideze pentru un nou mandat pentru că a investit „timp, energie şi suflet” în ceea ce a făcut pentru comunitate în ultimii opt ani, dar şi pentru că „iubeşte oraşul şi oamenii acestui oraş”. El a mai menţionat că priorităţile sale în următorul mandat vor fi educaţia, crearea de noi locuri de muncă, problemele sociale ale comunităţilor defavorizate şi modernizarea oraşului.

„Cred că am reuşit să punem oraşul pe un trend crescător din toate punctele de vedere, nu am reuşit mereu tot ce ne-am propus şi cum ne-am propus, dar tot ce am făcut noi, am făcut cu bunăcredinţă. Priorităţile mele vor fi educaţia, doresc o relaţie mai strânsă cu instituţiile de învăţământ şi cu cadrele didactice, pentru că eu cred că în acest domeniu sunt energii insuficient exploatate şi sper să mobilizez această energie. O altă prioritate este crearea de locuri de muncă, problemele comunităţilor defavorizate şi modernizarea oraşului”, a declarat Antal Árpád. El a mai spus, de asemenea, că doreşte o mai mare unitate între membrii comunităţii, indiferent de naţionalitate.

Pentru Primăria Sfântu Gheorghe şi-au mai depus candidaturile cinci persoane – profesoara Rodica Pârvan din partea PSD, consilierul local Mădălin Guruianu din partea PNL, Cătălin Lazăr din partea ALDE, Victor Raica din partea UNPR şi fostul viceprimar Bálint József din partea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio