Ştiri

ANPC: Cinci tipuri de apă din supermarketuri nu corespund microbilologic

În perioada 4-9 martie, s-au prelevat eșantioane din sortimente de apă de masă și de izvor din mai multe lanțuri de hypermarketuri și supermarketuri din București. Din cele 17 eșantioane prelevate și analizate din punct de vedere microbiologic, 5 au fost neconforme, în urma analizelor de laborator, mai arată ANPC.

În urma acţiunii, inspectorii ANPC au dat amenzi contravenţionale în valoare totală de 50.000 de lei. Alte 11 probe au mai fost prelevat la 15 martie pentru a fi analizate din punct de vedere microbiologic.

Publicitate

Sortimentele cu probleme sunt apa de izvor plată Winny, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, apa de masă necarbogazoasă Aro, vândută tot în PET-uri de 2 litri, apa de izvor Calipso, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6 litri, apa de izvor plată Izvorul Zânelor, în PET-uri cu capacitatea de 2 litri şi apa de izvor Aqua Queen, îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5 litri, arată un comunicat al Autorității Naționale pentru protecția Consumatorilor (ANPC).

Potrivit inspectorilor ANPC, 244 de litri apă de izvor Calipso şi Izvorul Zânelor au fost opriți de la comercializare.

 

Publicitate
banner we radio