Sport, Ştiri locale

Annemarie Gödri-Părău a plecat de la Sepsi-SIC după 8 ani

Conducerea clubului de baschet feminin Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a anunţat că jucătoarea Annemarie Godri-Părău va părăsi echipa, refuzând prelungirea contractului.

„Annemarie Godri-Părău părăseşte echipa noastră după 8 ani. Conducerea clubului a propus prelungirea contractului cu jucătoarea, însă aceasta nu a acceptat oferta. Conducătorul de joc ni s-a alăturat în 2014, iar în ultimele opt sezoane a avut parte de numeroase succese, cucerind şase titluri de campioană şi şapte Cupe ale României cu echipa noastră. A jucat în 296 de meciuri în tricoul alb-verde, în toate competiţiile. Îţi dorim mult succes în cariera ta, în viitor”, au scris reprezentanţii clubului, pe pagina de Facebook.

Publicitate

La fel ca Ioana Ghizilă, şi Annemarie Gödri-Părău a semnat cu CSM Constanţa, anunţul venind într-o postare pe Facebook a clubului de la malul mării.

„Una dintre cele mai longevive și emblematice jucătoare ale României va juca în premieră pentru CSM Constanța. Annemarie Gödri-Părău semnează cu CSM Constanța și va fi jucătoarea noastră începând din acest sezon”, au scris constănţenii în anunţ.

Din 1999, de când a debutat la nivel de junioare în naționala României, Annemarie Gödri-Părău și-a construit o carieră sportivă extraordinară fiind componentă de bază a României timp de aproape două decenii.

Născută la Timișoara, pe 8 martie 1984, Annemarie Gödri-Părău este pe jumătate nigeriancă, după tată. A debutat la BC ICIM Arad, la începutul anilor 2000, iar după o scurtă perioadă la Sportul Studențesc, s-a transferat în Belgia, la Dexia Namur, formație pentru care a jucat în Euroligă, cea mai importantă competiție de club de pe „Bătrânul continent”. A mai evoluat pentru Saint Jacques Sport Reims (Franța), Elizur Ramla (Israel), în 2009 întorcându-se în țară, la CSM Târgoviște.

În 2010 a ajuns pentru prima oară la Sepsi, iar după trei ani la CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia (2011-2014) s-a întors la Sfântu Gheorghe. Are mai multe participări la Campionatul European în naționalele de juniori ale României, dar și trei astfel de prezențe alături de prima reprezentativă (2005 în Turcia, 2007 în Italia și 2015 în România), la nivel de club participând în Euroligă și EuroCup.

Annemarie Gödri-Părău are în palmaresul său peste zece titluri de campioană, cele mai multe obținute în România, șapte Cupe ale României, totodată fiind campioană în campionatul din Belgia.

Publicitate
banner we radio