Meteo

ANM: Nu vom avea zăpadă de Crăciun. Ne așteaptă temperaturi mai ridicate decât în mod normal

Prognoza meteo pentru luni arată cel mult 4-5 grade Celsius. Dar de marți și până la sfârșitul săptămânii, temperaturile vor începe din nou să crească, a spus la Europa FM, Iris Răducanu, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie.

„Ne așteptăm să înregistrăm valori termice cuprinse între -1 grad în nordul teritoriului și până la 4-5 grade în vestul acestuia. Doar izolat ne așteptăm la niște fulguieli în zona montană. În schimb, pe parcursul următoarelor zile până spre sfârșitul săptămânii va continua să se încălzească, ajungem la temperaturi maxime pe parcursul zilei de 23 decembrie cuprinse între 7 grade în nordul Moldovei şi aproape 15 pe litoral. Nu ne așteptăm la ploi, ninsori în nicio regiune.”

Publicitate

Va ninge sau nu de Crăciun? Meteorologii spun că vom avea temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă care nu vor favoriza depunerea fulgilor de zăpadă.

La munte, vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, spune meteorologul Iris Răducanu: „Pentru Crăciun, din estimările pe care le avem la această dată, ne așteptăm la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Dacă valorile termice specifice acestei perioade sunt cuprinse între -3 grade în estul Transilvaniei, 6 grade pe litoral, ne așteptăm la valori termice cu 2-3, poate chiar 4 grade mai ridicate decât zilele acestea la nivelul întregii țări. În ceea ce privește precipitațiile, ne așteptăm doar în jumătatea de nord a teritoriului, izolat la precipitații mixte, iar în restul teritoriului să avem parte în dimineți și nopți de ceață.”
Publicitate
banner we radio