Meteo

ANM a emis primul cod portocaliu de viscol din acest sezon!

Meteorologii anunţă o răcire a vremii în weekend, fiind emise şi avertizări cod galben şi portocaliu de ninsori şi viscol.

Începând din această seară și până sâmbătă dimineață, se vor înregistra intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte. În zona Munților Banatului și în vestul Carpaților Meridionali va ninge local însemnat cantitativ (15-20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, iar mai ales în zona înaltă vor fi viteze de peste 60-70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută. În județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h.

Publicitate

Potrivit meteorologilor, de sâmbătă dimineață și până duminică la ora 10:00, se vor înregistra cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului. În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25-35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55-65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60-80 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 18 noiembrie, ora 18:00 – 19 noiembrie, ora 10:00, o avertizare de Cod Portocaliu de vânt puternic, pentru sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre (județele Tulcea, Constanța, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Vrancea și Galați). Viteza vântului la rafală poate ajunge la 85-90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

În intervalul 18 noiembrie, ora 14:00 – 19 noiembrie, ora 10:00, este în vigoare o avertizare de Cod Portocaliu de viscol și vânt puternic în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură. În intervalul menționat, viteza vântului va ajunge până la 80-110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Publicitate
banner we radio