Meteo

ANM a emis cod galben de ploi, descărcări electrice și izolat grindină și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat un cod galben de fenomene meteo determinate de  instabilitatea atmosferică accentuată. În mai multe zone din țară vor fi averse cu caracter torențial, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii. În plus, temperaturile vor scădea începând de miercuri, maximele urmând să nu depăşească 15 grade în judeţul Covasna până spre sfârşitul săptămânii.

ANM anunță cod galben cu perioade cu instabilitate atmosferică, marți, 16 aprilie, de la ora 14,00, până joi, 18 aprilie, la ora 20,00. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.

Publicitate

Vântul va avea local și temporar intensificări, marți (16 aprilie) în toate zonele, iar miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h. Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În intervalul 16 aprilie, ora 15,00 – 17 aprilie, ora 15,00 vor fi afectate zone din Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Publicitate
banner we radio