Ştiri locale

ANL construieşte un bloc de locuinţe cu 16 apartamente în staţiunea Covasna

Un bloc de locuinţe pentru tineri, cu 16 apartamente, va fi construit în oraşul staţiune Covasna, cu sprijinul Agenţiei Naţionale de Locuinţe (ANL), a anunţat primarul localităţii, Gyero Jozsef.

Potrivit acestuia, valoarea investiţiei se cifrează la peste 5,8 milioane de lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni.

„Au început lucrările de construire a blocului de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. Obiectivul este finanţat din fondurile ANL. Termenul de execuţie a blocului de locuit cu 16 apartamente, cu regim de înălţime P+3 E, este de 12 luni. Valoarea totală a contractului C+M este de 5.871.436,20 lei”, a precizat primarul Gyero Jozsef, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a menţionat că toate cheltuielile pentru racordarea la utilităţi a amplasamentului, precum şi pentru amenajarea parcărilor rezidenţiale aferente vor fi suportate din bugetul local al oraşului.

Săptămâna trecută, ANL a recepţionat 15 locuinţe pentru tineri în municipiul Târgu Secuiesc, respectiv 14 apartamente cu 2 camere şi 1 apartament cu 3 camere, destinate închirierii, valoarea investiţiei cifrându-se la 5.576.930,18 lei inclusiv TVA.

„Până în prezent, la nivelul judeţului Covasna, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 357 de unităţi locative, situate în localităţile: Întorsura Buzăului (51), Baraolt (40), Micfalău (6), Ilieni (8), Sfântu Gheorghe (159), Cernat (40), Târgu Secuiesc (29) şi Ghelinţa (24)”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio