Ştiri locale

ANL a recepţionat 15 locuinţe pentru tineri în municipiul Târgu Secuiesc

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat 15 apartamente pentru tineri în municipiul Târgu Secuiesc, a anunţat, miercuri, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

Potrivit sursei citate, este vorba despre 14 apartamente cu două camere şi un apartament cu trei camere, destinate închirierii, construite pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 40A, pe un regim de înălţime parter+2 etaje+mansardă. Valoarea investiţiei s-a cifrat la 5.576.930,18 lei inclusiv TVA.

„Până în prezent, la nivelul judeţului Covasna, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 357 de unităţi locative, situate în localităţile: Întorsura Buzăului (51), Baraolt (40), Micfalău (6), Ilieni (8), Sfântu Gheorghe (159), Cernat (40), Târgu Secuiesc (29) şi Ghelinţa (24)”, se arată într-un comunicat de presă.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

Locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii, precizează comunicatul MDLPA.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio