refugiati
Ştiri

Angela Merkel recunoaşte pentru prima oară: Odată cu refugiaţii au venit şi terorişti

Grupările teroriste s-au folosit de valurile de refugiaţi pentru a-şi aduce membrii în Europa. Este declaraţia făcută de cancelarul Germaniei. Angela Merkel recunoaşte acest lucru pentru prima dată de la începerea crizei refugiaţilor. Doar în Germania au ajuns, anul trecut, peste un milion de imigranţi, cei mai mulţi dintre ei sirieni.

„Putem simţi o legătură strânsă între noi şi Siria, pentru că terorişti au crescut şi în Europa, inclusiv în Germania. Aceştia sunt apoi antrenaţi în Siria înainte ca unii dintre ei să vină înapoi. Parţial, fluxul de refugiaţi a fost folosit pentru intrarea teroriştilor”, a declarat Angela Merkel.

Publicitate

Presa germană scria încă din februarie că serviciile de informaţii au date conform cărora cel puţiun 100 de terorişti au ajuns în Germania odată cu refugiaţii.

„Am văzut în nenumărate rânduri acei terorişti… care s-au camuflat ori s-au dat drept refugiaţi. Este o realitate cu care se confruntă agenţiile de securitate”, a declarat şeful agenţiei de informaţii BfV, Hans-Georg Maassen, pentru televiziunea ZDF, la începutul lunii februarie.

Publicitate
Publicitate
banner we radio