Ştiri

ANAF anunţă controale pentru verificarea declaraţiilor fiscale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va demara, din aprilie, acţiuni de control fiscal dedicate verificării legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale.

ANAF aminteşte că data limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale este 27 martie.

Publicitate

„Începând cu luna aprilie, ANAF va demara acţiuni de control fiscal dedicate verificării legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată şi în special a impozitului pe profit aferent anului 2016, pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii şi mici, din toate domeniile de activitate economică, inclusiv cel financiar-bancar”, se precizează într-un comunicat al ANAF.

Potrivit instituţiei, declaraţia privind impozitul pe profit se completează cu ajutorul programului de asistenţă, iar formularul se depune la organul fiscal competent de către contribuabilii mici, în format PDF, cu fişier XML ataşat, pe suport CD, însoţit de formatul hârtie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

„Contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii au obligaţia depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Semnarea declaraţiilor se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001”, se mai menţionează în comunicat.

Publicitate
banner we radio