Info Trafic

Amplă acţiune a poliţiştilor rutieri covăsneni pentru combaterea vitezei excesive

În perioada 15-21 aprilie, polițiștii rutieri din Covasna desfășoară operațiunea ROADPOL Speed, o inițiativă a Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL) menită să combată excesele de viteză și să îmbunătățească siguranța rutieră. Această operațiune face parte din eforturile continue ale autorităților pentru reducerea accidentelor rutiere și protejarea vieților participanților la trafic.

Un moment de referință în cadrul acestei operațiuni este „Speed Marathon”, care va avea loc în data de 19 aprilie. Acest eveniment emblematic este organizat anual de către Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere și reprezintă cea mai amplă campanie de aplicare a legii împotriva vitezei. Scopul principal al „Speed Marathon” este conștientizarea publicului cu privire la riscurile asociate vitezei excesive și promovarea unei conduite responsabile în trafic.

Polițiștii rutieri vor intensifica patrularea și controlul traficului pe întreg teritoriul județului în timpul acestei operațiuni, fiind folosite toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru detectarea și sancționarea șoferilor care încalcă limitele legale de viteză.

În România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

În acest context, reamintim căteva reguli esențiale pentru evitarea implicării în evenimente rutiere nedorite:

  1. Respectați limitele de viteză.
  2. Conduceți preventiv.
  3. Evitați conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
  4. Folosiți centurile de siguranță, pentru reducerea riscului de vătămare în caz de accident.
  5. Mențineți distanța de siguranță, păstrați întotdeauna o distanță adecvată față de vehiculul din față pentru a evita coliziunile în caz de frânare bruscă.
  6. Fiți atenți la condițiile meteo și de drum: fiți vigilenți și adaptați viteza în funcție de condițiile meteo și de starea drumului.
  7. Respectați regulile de circulație: respectarea regulilor de circulație este crucială pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru creșterea siguranței tuturor participanților la trafic.

Ne reafirmăm angajamentul pentru îmbunătățirea siguranței rutiere și încurajăm toți participanții la trafic să respecte regulile de circulație, să conducă preventiv și să evite comportamentele riscante.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio