Ştiri

Americanii, căruţa şi scutul antirachetă…

Până la ameninţările de natură militară, soldații americani de la Deveselu au învăţat cum să se ferească de căruţele de pe drumurile româneşti. Poliţia rutieră a făcut un instructaj cu angajaţii bazei militare despre pericolele care îi pot pândi când merg pe şoselele românești. Americanii au văzut prima oară în viaţa lor un astfel de atelaj şi au fost uimiţi de câte reguli trebuie să respecte în trafic.

Americanii au avut parte de instrucţie la Deveselu. Şi nu au învăţat tehnici de război. Prima şi una dintre cele mai grele lecţii a fost aceea de identificare a căruţelor în trafic.

Publicitate

Oricât de obişnuită ar părea pentru români o căruţă pe drumurile publice, pentru americani este o apariţie neobişnuită. Ei au avut nevoie de sfaturile poliţiştilor pentru a învăţa cum să reacţioneze când întâlnesc pe stradă un astfel de atelaj.

Căruţele nu au semnalizare, aşa că americanii trebuie să circule cu prudenţă. Nici bicicliştii nu au veste reflectorizante, iar de multe ori localnicii traversează strada la întâmplare.

„Nu am văzut, până să vin în România, să ajung aici în Deveselu. Cred că a fost prima dată când am văzut căruţă pe drum”, spune Mike Rogers, purtătorul de cuvânt al Bazei Deveselu.

Soldaţii americani au învăţat de la poliţişti să fie foarte atenţi în trafic, atât ziua, dar mai ales noaptea, să evite animalele şi bicicliștii, să circule cu viteză redusă, astfel încât să poată evita pericolele de orice fel.

„Este extraordinar, este ceva nou pentru ei. Toată lumea s-a bucurat însă să vadă asta, e ceva diferit”, spune Mike Rogers.

În Deveselu, majoritatea familiilor au căruţe.

Americanii s-au lăudat cu lecţiile de securitate primite de la români și pe pagina oficială a marinei americane.

În schimb, profesorii lor de la Poliţia Rutieră Olt au refuzat să dea declaraţii.

(digi24.ro)

Publicitate
banner we radio