Ştiri locale

Amenzi în valoare de peste o jumătate de milion de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna în 2016

Inspectorii Gărzii de Mediu Covasna au efectuat, anul trecut, 503 inspecţii şi au aplicat amenzi în valoare totală de peste 500.000 lei pentru poluarea mediului şi încălcarea legii, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, din cele 503 controale efectuate, 61 au fost derulate în urma unor sesizări primite de la cetăţeni, şi au aplicat un număr de 85 de sancţiuni, respectiv 35 de avertismente şi 50 de amenzi în valoare totală de 501.000 lei.

Publicitate

Cele mai mari sancţiuni, în valoare de 50.000, respectiv 30.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea în totalitate a măsurilor impuse şi lipsa actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului. De asemenea, în urma neregulilor constatate, Garda de Mediu a suspendat anul trecut activitatea a şapte societăţi comerciale.

În comunicat se menţionează că cele mai dese nereguli constatate au fost transportul materialelor lemnoase peste ape curgătoare şi depozitarea acestora în albiile pâraielor, lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor, amestecarea diferitelor tipuri de deşeuri, abandonarea sau eliminarea acestora prin ardere.

Reclamaţiile primite din partea cetăţenilor au vizat, în principal, deversări de ape uzate menajere şi dejecţii animaliere, poluarea pâraielor, disconfort creat prin miros, fum sau zgomot şi construcţii neautorizate.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio