Ştiri locale

Amenzi de peste 67.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna în prima lună a anului

În prima lună a acestui an, Garda de Mediu Covasna a aplicat amenzi totale în valoare de  67.500 lei, iar activitatea unei societăți a fost suspendată în urma neconformităților descoperite în timpul verificărilor.

Cele două echipe de comisari au derulat 15 inspecții neplanificate, dintre care 3 în urma unor sesizări, 4 pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare și alte 8 inspecții dispuse de Comisariatul General.

Publicitate

„Au fost aplicate 6 sancțiuni principale, respectiv un avertisment şi 5 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 67.500 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea unei societăți. Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare și a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, se arată într-un comunicat al instituției.

Aceeași sursă precizează că printre neregulile constatate s-au numărat lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, neasigurarea colectării separate a deşeurilor și lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor.

Anul trecut, Garda de Mediu a aplicat amenzi care însumează 666.700 de lei în județul Covasna, iar comparativ cu luna ianuarie a acestui an, în 2021 comisarii de Mediu au aplicat amenzi în valoare totală de 63.000 lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio