Ştiri locale

Amenzi de peste 630.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna în acest an

Până la finalul lunii octombrie, Garda de Mediu Covasna a aplicat în acest an amenzi în valoare de peste 631.000 lei pentru neregulile constatate în urma controalelor derulate pe raza judeţului, numai în ultima lună fiind aplicate sancţiuni în valoare de 42.500 lei.

Comisarii de Mediu au dispus suspendarea activităţii în cazul a 9 societăţi, cu una mai mult faţă de luna precedentă, și au confiscat, de la începutul acestui an, 3 căruţe şi o autoutilitară cu ajutorul cărora erau transportate ilegal deșeuri.

Publicitate

Potrivit unui comunicat al instituției, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie au fost realizate 291 inspecţii planificate şi neplanificate, din care 30 numai luna trecută. Din totalul controalelor, 51 au fost realizate în urma unor sesizări, 18 în urma autosesizării comisarilor de Mediu, 78 pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, 37 derulate împreună cu alte autorități, 31 de inspecții dispuse de Comisariatul General, 4 pentru verificarea realizării măsurilor impuse, respectiv una pentru identificarea de obiective noi.

„Ca urmare a inspecţiilor realizate, au fost aplicate 76 sancţiuni principale, respectiv: 26 avertismente şi 50 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 631.300 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a nouă societăți, s-a înaintat o sesizare către organele de cercetare penală, o propunere de suspendare acte de reglementare, şi s-a dispus confiscarea a 3 căruţe şi o autoutilitară. Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar şi a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamaţiilor”, a transmis conducerea Gărzii de Mediu Covasna.

Aceeaşi sursă precizează că principalele nereguli constatate au fost legate de lipsa actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul pentru mediu, abandonarea sau eliminarea deșeurilor prin ardere, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor și transportul deșeurilor fără formulare de încărcare/descărcare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio