Info Trafic

Amenzi de peste 62.700 de lei și 12 permise suspendate de polițiștii covăsneni în doar două zile

Vineri și sâmbătă, aproape 230 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, acțiuni speciale, poliție transporturi, dar și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna au organizat și desfășurat numeroase acțiuni punctuale pe raza întregului județ.

Au fost constituite 17 filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au fost legitimate aproape 500 de persoane, au fost verificate 344 de vehicule, precum și locații publice de interes (baruri, piețe, târguri, locații de desfășurare a unor evenimente culturale, zone aglomerate…).

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 127 sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.720 lei, 102 dintre acestea pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 12 permise de conducere și au fost testați 152 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool și de substanțe psihoactive.

Polițiștii și jandarmii vor asigura, în continuare, o prezență constantă în stradă și în zonele aglomerate, în vederea menținerii unui climat de liniște și siguranță în comunitate.

Pe această cale, dacă participați la manifestările organizate în acest weekend, vă recomandăm să:

– NU vă lăsați copiii nesupravegheați, aceștia se pot rătăci ușor în mulțime!

– NU afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!

– NU răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi la numărul unic de urgență 112!

– NU consumaţi în exces băuturi alcoolice și, desigur, NU consumați substanțe cu efect psihoactiv!

– NU vă urcați la volan dacă ați consumat alcool sau droguri!

– AVEŢI grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.!

– RESPECTAȚI indicațiile autorităților!

(Compartimentul de Relații Publice al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio