Ştiri locale

Amenzi de peste 34.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna în luna aprilie

Garda de Mediu Covasna a aplicat, în cursul lunii aprilie, amenzi în valoare totală de 34.500 de lei, în urma neregulilor constatate în timpul celor 36 de controale derulate pe raza județului.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de la începutul acestui an se ridică la 343.000 lei, iar principalele nereguli se referă la lipsa sau nerespectarea actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului; neasigurarea colectării separate a deşeurilor; lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor; arderea sau aruncarea deşeurilor pe spații neautorizate, respectiv lipsa registrului de evidență a lemnului şi a produselor din lemn.

Publicitate

Până la finalul lunii aprilie, comisarii de mediu au derulat, în total, 184 de inspecții planificate și neplanificate, fiind aplicate 10 avertismente şi 20 amenzi contravenționale.

„În perioada 01.01.2023-30.04.2023, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna au efectuat un număr de 184 inspecții planificate şi neplanificate. În cadrul inspecțiilor planificate şi neplanificate au fost efectuate 18 inspecții în urma unor sesizări, 74 de inspecții pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, 3 inspecții în urma autosesizării, 15 cu alte autorități, 4 pentru identificare de obiective noi, 5 inspecții pentru verificarea realizării măsurilor impuse, 7 inspecții planificate tematic, o inspecție planificată, respectiv 57 de inspecții dispuse de Comisariatul General”, se arată într-un comunicat al instituției.

Aceeași sursă precizează că inspecțiile au avut ca prioritate verificarea sesizărilor și a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio