Ştiri locale

Amenzi de peste 130.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna în luna iulie

Comisarii Gărzii de Mediu Covasna aplicat 7 sancțiuni principale în valoare totală de 133.000 de lei, în urma celor 38 de inspecții derulate pe raza județului, pe parcursul lunii iulie. Comparativ cu luna anterioară, atât numărul controalelor și al amenzilor, cât și valoarea acestora a scăzut (17 amenzi în valoare totală de 153.000 de lei în urma celor 54 de controale derulate în iunie).

Potrivit unui comunicat al instituției, valoarea totală a amenzilor aplicate de la începutul acestui an se ridică la 730.500 lei,  principalele nereguli constatate fiind lipsa sau nerespectarea actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului; neasigurarea colectării separate a deşeurilor; lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor; nedepunerea declarației la fondul pentru mediu; arderea sau aruncarea deşeurilor în spații neautorizate, transportul deşeurilor fără formulare de încărcare/ descărcare, lipsa registrului de evidență a lemnului şi a produselor din lemn, deversarea apelor uzate în ape de suprafață, depozitarea materialelor lemnoase în albia pârâului, respectiv nerealizarea măsurilor impuse.

Publicitate

Până la finalul lunii iulie, comisarii de Mediu au derulat, în total, 323 de inspecții planificate şi neplanificate, fiind aplicate 21 de avertismente şi 45 de amenzi contravenționale.

„În cadrul inspecțiilor planificate şi neplanificate au fost efectuate 30 de inspecții în urma unor sesizări, 145 de inspecții pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, 4 inspecții în urma autosesizării, 35 de inspecții cu alte autorități, 8 inspecții pentru identificare de obiective noi, 8 inspecții pentru verificarea realizării măsurilor impuse, 12 inspecții planificate tematic, 5 inspecții planificate și 76 de inspecții dispuse de Comisariatul General”, se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit sursei citate, inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor și a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio