Ştiri locale

Amenzi de peste 100.000 de lei în ianuarie pentru ilegalităţi silvice în judeţul Covasna

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna acționează în permanență pentru depistarea celor care comit legalități în domeniul silvic, astfel că numai în luna ianuarie a acestui an au fost aplicate zeci de sancțiuni contravenționale și au fost constatate, în flagrant, aproape 50 de infracțiuni pe această linie.

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice cercetează un bărbat de 51 de ani din localitatea Valea Crișului care este bănuit de comiterea unei infracțiuni silvice.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 20-31 ianuarie 2017, bărbatul a tăiat ilegal mai mulți arbori nemarcați dintr-o pășune împădurită situată în extravilanul localității Valea Crișului. Prejudiciul este în curs de stabilire, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

La Brăduț, polițiștii aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna au depistat un bărbat în vârstă de 38 de ani care transporta material lemnos fără a avea documente legale de proveniență sau transport. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul a scos fără drept din rădăcini și sustras 8 arbori din pădurea de pe raza comunei.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de scoatere din rădăcini și furt de arbori, iar lemnul, dar și atelajul cu tracțiune animală, au fost confiscate.

În luna ianuarie a acestui an, polițiștii covăsneni au desfășurat peste 100 de acțiuni în sistem integrat și peste 400 de controale directe, urmărind prevenirea și combaterea ilegalităților la regimul silvic. În urma acestor activități au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale pentru abateri pe această linie, valoarea sancțiunilor fiind de 112.000 de lei. De asemenea, au fost constatate 55 de infracțiuni, 43 dintre acestea fiind constatări în flagrant, iar aproape 70 de metri cubi de material lemnos au fost confiscați ori ridicați în vederea stabilirii provenienței.

Polițiștii covăsneni vor continua să acționeze pentru protejarea fondului forestier și combaterea faptelor ilicite pe această linie.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio