Ştiri locale

Amenzi de peste 100.000 de lei date de Garda de Mediu Covasna în luna iunie

Inspecțiile derulate de cele două echipe de comisari ai Gărzii de Mediu Covasna în județ, pe parcursul lunii iunie, s-au finalizat cu amenzi în valoare totală de 103.000 de lei pentru nerespectarea legislației în domeniu, iar în cazul unei societăți s-a propus suspendarea actelor de reglementare. Potrivit reprezentanților instituției, în urma celor 27 de controale au fost aplicate 4 sancțiuni principale.

Valoarea totală a amenzilor aplicate în prima jumătate a acestui an se ridică la 572.900 lei, iar principalele nereguli constatate au fost lipsa actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, neasigurarea colectării separate a deșeurilor, neluarea măsurilor de prevenire, eliminare sau reducere a impactului asupra mediului înconjurător, nerespectarea actelor de reglementare obținute și lipsa evidenței gestiunii deşeurilor.

„În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022, (…) ca urmare a acțiunilor de inspecții realizate, au fost aplicate 65 de sancțiuni principale, respectiv: 23 de avertismente şi 42 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 572.900 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a cinci societăți și s-a propus suspendarea actelor de reglementare la o societate. Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Covasna.

Aceeași sursă precizează că de la începutul acestui an, comisarii de Mediu au desfășurat, în total, 164 de inspecții planificate, neplanificate și tematice, dintre care 57 pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, 32 dispuse de Comisariatul General, 27 în urma unor sesizări, 6 în urma autosesizării, 12 inspecții derulate împreună cu alte autorități, două pentru verificarea măsurilor impuse în urma unor controale derulate anterior, 24 inspecții tematice, 3 planificate și o inspecție pentru investigarea unui accident sau incident cu potențial impact asupra mediului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio