Ştiri locale

Amenzi de peste 10.000 de lei aplicate în ultima săptămână de poliţiştii covăsneni

Acțiunile pentru siguranța cetățeanului continuă. În ultima săptămână polițiștii covăsneni au desfășurat activități menite să mențină climatul de ordine și siguranță publică pe raza județului, dar și pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite.

În ultima perioadă au fost efectuate controale, au fost legitimate peste 80 de persoane în cadrul acțiunilor desfășurate și au fost aplicate 34 de amenzi în valoare totală de peste 10.000 de lei. Dintre acestea, 13 au fost pentru încălcarea normelor la regimul conviețuirii sociale și ordinii publice, iar 12 au fost pentru abateri la regimul circulației.

Publicitate

De asemenea au fost constatate abateri la regimul silvic, situații în care s-au luat măsuri legale, respectiv, fie au fost întocmite dosare de cercetare penală, fie au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Exemple:

  • – Un bărbat a fost depistat pe raza localității Sita Buzăului de către polițiști, în timp ce transporta 20 de metri steri de lemn cu o autoutilitară. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana avea un aviz de însoţire, care era însă completat în mod necorespunzător şi care prezenta ştersături, modificări şi adăugiri. În cauză au fost aplicate sancțiuni contravenționale atât persoanei care transporta lemnul, cât și celei care a completat avizul fără respectarea prevederilor legale.
  • – Polițiștii din Dobârlău au identificat un bărbat de 50 de ani, care transporta material lemnos în portbagajul mașinii, fără a avea documente legale de proveniență sau transport. A fost confiscată cantitatea de 1,5 metri steri de lemn.
  • – La Sita Buzăului polițiștii au depistat în flagrant doi bărbați care au tăiat ilegal, arbori de esență rășinoase și foioase. Prejudiciul cauzat este estimat la circa 800 de lei. Au fost întocmite  dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.
  • – Iar polițiștii din Vâlcele au depistat un bărbat care a tăiat ilegal și sutras patru arbori din specia gorun, din pădurea satului Araci. Prejudiciul creat astfel este estimat la circa 2.000 de lei. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio