Ştiri locale

Amenzi de peste 10.000 de lei aplicate de jandarmii covăsneni în minivacanța de Rusalii

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna au fost la datorie în perioada 1 – 5 iunie a.c. pentru ca cetățenii să petreacă această minivacanța în siguranță.

Astfel, efectivele de jandarmi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravenţională și au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele organizate în spațiul public de Ziua Internațională a Copilului. Aceste evenimente s-au desfășurat fără incidente.

Totodată, în perioada 1 – 5 iunie, jandarmii covăsneni au aplicat un număr de 26 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.300 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. De asemenea au fost întocmite actele de sesizare pentru 3 fapte de natură penală.

Pe parcursul acestei minivacanțe, jandarmii covăsneni au intervenit la 19 apeluri 112, majoritatea dintre acestea semnalând prezența unor animale sălbatice în gospodării sau în apropierea mai multor localități din județ.

Jandarmii montani au fost prezenți la datorie în zonele turistice și pe traseele montane din județ, unde au avut parte de misiuni fără incidente de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Le mulțumim tuturor celor care au petrecut această minivacanță respectând regulile de siguranță și ordine publică, precum și recomandările noastre.

Noi rămânem în continuare la datorie, în sprijinul cetățenilor, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru a preveni și combate faptele de natură antisocială.

(Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna)

Publicitate
banner we radio