Ştiri locale

Amenzi de aproape 667.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna în 2021

666.700 de lei este valoarea totală a amenzilor aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Covasna, în cursul anului trecut, în urma celor 336 inspecții realizate pe raza județului. Numai în luna decembrie au fost derulate 21 de controale, în urma cărora au fost aplicate 7 sancțiuni în valoare totală de 27.900 de lei, și a fost înaintată o sesizare către organele de cercetare penală.

Potrivit unui comunicat al instituției, din totalul controalelor realizate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021, 56 au fost realizate în urma unor sesizări (din care 3 în luna decembrie), 20 în urma autosesizării comisarilor de Mediu (din care 2 în decembrie), 91 pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare (din care 9 în luna decembrie), 39 derulate împreună cu alte autorități (din care una în decembrie), 31 de inspecții dispuse de Comisariatul General, 8 pentru verificarea realizării măsurilor impuse (din care 3 în decembrie), respectiv una pentru identificarea de obiective noi.

Publicitate

„Ca urmare acţiunilor de inspecţii realizate, au fost aplicate 85 sancţiuni principale, respectiv: 30 avertismente şi 55 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 666.700 lei. Totodată, au fost confiscate 3 căruțe și o autoutilitară și a fost suspendată activitatea a nouă societăți. De asemenea, au fost înaintate două sesizări către organele de cercetare penală şi o propunere de suspendare a actelor de reglementare. Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar şi a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamaţiilor”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Covasna.

Potrivit sursei citate, printre neregulile constatate s-au numărat lipsa solicitării sau obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, nedepunerea declaraţiei la fondul pentru mediu, abandonarea sau eliminarea deşeurilor prin ardere, lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor, respectiv transportul deşeurilor fără formulare de încărcare/ descărcare deşeuri.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio