Ştiri locale

Amenzi de aproape 600.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna de la începutul anului

Până la finalul lunii septembrie, Garda de Mediu Covasna a aplicat amenzi în valoare totală de 588.800 lei în urma neregulilor constatate în timpul controalelor derulate pe raza județului, iar activitatea a 8 societăți a fost suspendată.

Totodată, comisarii de Mediu au confiscat, de la începutul acestui an, 3 căruțe și o autoutilitară cu ajutorul cărora erau transportate ilegal deșeuri.

Publicitate

Potrivit unui comunicat al instituției, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie au fost efectuate 261 de inspecții planificate și neplanificate, dintre care 46 în urma unor sesizări și 18 în urma autosesizării comisarilor de Mediu, 78 pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, 36 derulate împreună cu alte autorități, 27 de inspecții dispuse de Comisariatul General, două pentru verificarea realizării măsurilor impuse, respectiv una pentru identificarea de obiective noi.

„Au fost aplicate 68 de sancțiuni principale, respectiv: 22 avertismente și 46 amenzi contravenționale, în valoare totală de 588.800 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a opt societăţi şi patru confiscări bunuri (3 căruţe, o autoutilitară), s-a înaintat o sesizare către organele de cercetare penală, o propunere de suspendare acte de reglementare. Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar şi a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamaţiilor”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna.

Potrivit acestora, principalele nereguli constatate au fost legate de lipsa actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul pentru mediu, abandonarea sau eliminarea deșeurilor prin ardere, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor și transportul deșeurilor fără formulare de încărcare/descărcare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio