Ştiri locale

Amenzi de aproape 50.000 de lei date de Garda de Mediu Covasna în luna aprilie

Garda de Mediu Covasna a aplicat în luna aprilie a acestui an 7 amenzi în valoare totală de 49.500 de lei, în urma neregulilor constatate în timpul celor 24 de controale derulate pe raza județului.

De la începutul acestui an, cele două echipe de comisari de Mediu au desfășurat, în total, 105 inspecții, dintre care 49 pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, 30 dispuse de Comisariatul General, 12 în urma unor sesizări, 3 în urma unor autosesizări, 5 inspecții derulate împreună cu alte autorități, două pentru verificarea măsurilor impuse în urma unor controale derulate anterior, 3 inspecții planificate și o inspecție pentru investigarea unui accident sau incident cu potențial impact asupra mediului.

Publicitate

Valoarea totală a amenzilor aplicate în acest an, până la finalul lunii aprilie, se ridică la 358.000 de lei, iar activitatea a 4 firme din județ a fost suspendată până la intrarea în legalitate.

„Ca urmare a acțiunilor de inspecții realizate, au fost aplicate 38 sancțiuni principale, respectiv 11 avertismente și 27 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 358.000 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a patru societăți. Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, a transmis conducerea instituției, într-un comunicat de presă.

Aceeași sursă precizează că principalele nereguli constatate în timpul controalelor au fost lipsa sau nerespectarea actelor pe linia protecției mediului, neasigurarea colectării separate a deșeurilor, neluarea măsurilor de prevenire, eliminare sau reducere a impactului asupra mediului înconjurător și lipsa evidenței gestiunii deșeurilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio