Ştiri locale

Amenzi de aproape 4.000 de lei aplicate de DSVSA Covasna la Zilele Sfântu Gheorghe

Având în vedere evenimentele organizate cu ocazia zilelor municipiului Sf.Gheorghe precum și cele legate de ziua de 1 mai, inspectorii DSVSA Covasna au realizat o serie de controale care au vizat în principal aspectele legate de siguranța alimentelor comercializate în această perioadă.

Astfel, au fost controlate restaurantele, hotelurile și pensiunile din centrul municipiului Sf.Gheorghe, unități procesatoare de alimente, unități de alimentație publică, dar și obiectivele la care în mod tradițional se serbează ziua de 1 mai.

Publicitate

Astfel:

– Număr total controale efectuate:  49

– Principalele deficiențe constatate:  Igiena unitatii în general, igiena spatiului de lucru și de depozitare a produselor nesatisfacatoare, nu se monitorizeaza temperatura de păstrare a alimentelor supuse regimului termic, echipament de protectie incomplet pentru muncitorii din sectorul alimentar, produse neetichetate sau etichetate necorespunzator, unități fara contract DDD, depozitare aglomerat, depozitarea necorespunzatoare a solutiilor de spalare si a ustensilelor, carne congelata neetichetata corespunzator, nu se pastreaza probe produse finite, nu sunt etichetate produsele finite, recipiente deseuri fara capac nu sunt asigurate facilitatile pentru igienizarea mainilor angajatilor, nu au prezentat carnetele de sanatate;  fara documente calitate pt produsele comercializate, depozitarea in spatiu care nu este inregistrat san-vet, galeti cu toping ciocolata expirate.

– Măsuri dispuse:   confiscate – 15 ouă,  12 kg carne și produse din carne.

– Valoarea amenzilor aplicate în cazul a 4 operatori, în valoare totală de  3.800 lei,  2 avertismente.

Director executiv DSVSA Covasna,

Dr. Sikó Barabási Sándor

Publicitate
banner we radio