Ştiri locale

Amenzi de 82.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna în luna martie

Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au aplicat, de la începutul anului și până în prezent, amenzi în valoare de 112.500 lei, în urma controalelor derulate pe raza județului, numai în luna martie fiind aplicate 7 amenzi în valoare totală de 82.000 de lei. Cea mai mare sancțiune, în valoare de 30.000 de lei, i-a fost aplicată unei firme profilate pe fabricarea ambalajelor din lemn, a cărei activitate a fost sistată temporar, după ce s-a descoperit că agentul economic nu deținea actele de reglementare pe linia protecției mediului. Numai această amendă s-a ridicat la valoarea totală a sancțiunilor aplicate pe tot parcursul lunii anterioare, în urma controalelor derulate la firmele din județ.

Până la finalul lunii martie, comisarii de Mediu au derulat 134 de inspecţii, dintre care 81 planificate, 13 pentru soluționarea unor reclamații, o inspecţie pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului, o inspecție tematică, una pentru identificarea de obiective noi, 16 dispuse de Comisariatul General, două inspecţii pentru verificarea realizării măsurilor impuse, 15 derulate cu alte autorităţi și 4 în urma autosesizării Gărzii Naţionale de Mediu.

„În timpul controalelor efectuate în perioada menţionată au fost constatate următoarele neconformităţi: nerespectarea actelor de reglementare obţinute, nedepunerea declaraţiei la fondul pentru mediu, lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor, transportul deşeurilor fără a deţine formulare de încărcare/descărcare deşeuri, lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, depozitarea deşeurilor pe spaţii neautorizate și eliminarea prin ardere a deşeurilor”, se arată într-un comunicat al instituției.

Aceeași sursă mai precizează că în urma constatării acestor nereguli, au fost aplicate 12 amenzi contravenţionale în valoare totală de 112.500 și 3 sancțiuni complementare de suspendare a activității.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio