Ştiri locale

Amenzi de 35.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna în luna august

În cursul lunii august, comisarii Gărzii de Mediu Covasna au efectuat 44 inspecții pe raza județului, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate amenzi în valoare totală de 35.000 de lei. Controalele au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare şi a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare.

De la începutul acestui an, valoarea totală a amenzilor aplicate de comisarii de Mediu se ridică la 638.900 lei, iar principalele nereguli se referă la lipsa sau nerespectarea actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului; neasigurarea colectării separate a deşeurilor; neluarea măsurilor de prevenire, eliminare sau reducere a impactului asupra mediului înconjurător, respectiv lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor.

Publicitate

„Ca urmare a acțiunilor de inspecții realizate, au fost aplicate 71 sancțiuni principale, respectiv: 23 avertismente şi 48 amenzi contravenționale, în valoare totală de 638.900 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a cinci societăți si s-a propus suspendarea actelor de reglementare la o societate”, se arată într-un comunicat al instituției.

Aceeași sursă precizează că în perioada 1 ianuarie-31 august, Garda de Mediu Covasna a derulat în total 177 de inspecții neplanificate, 52 de inspecții planificate tematic şi 3 inspecţii planificate. Dintre acestea, 36 au fost în urma unor sesizări, 7 în urma autosesizării, 62 pentru verificarea respectării condițiilor impuse, 3 pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului, 4 pentru verificarea realizării măsurilor impuse anterior, 32 dispuse de Comisariatul General, iar 33 au fost derulate împreună cu alte instituţii cu atribuţii de control.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio