Ştiri locale

Amenzi de 18.000 de lei la Ariușd și Hetea pentru 9 căruţe pline cu lemne transportate ilegal

Polițiștii din cadrul posturilor de poliție Vâlcele și Hăghig au organizat marţi o acțiune comună pe raza localităților Ariușd și Hetea în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite în domeniul silvic.

În cursul acțiunii polițiștii au identificat 9 atelaje hipo care transportau material lemnos provenit din ridicarea din fondul forestier, fără aprobare legală, a resturilor de exploatare nevalorificabile.

Publicitate

În consecință, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei conform  Legii nr. 171/2010.

De asemenea, cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și  a fost predată în custodia orgamelor silvice.

Totodată, la aceeași dată, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul structurilor menționate anterior au prins în flagrant doi bărbați, de 23 și 28 de ani, în timp ce transportau cu un atelaj hipo material lemnos de esență plop tremurător.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că materialul lemnos transportat este rezultatul tăierii de pe picior și sustragerii a unui număr de 3 arbori dintr-o pădure de pe raza comunei Vâlcele.

Polițiștii au ridicat în vederea confiscării materialul lemnos, care a fost lăsat în custodia organelor silvice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori nemarcați, și furtul de arbori nemarcați.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio