Ştiri locale

Administratorul drumurilor naţionale din judeţul Covasna, amendat de Poliţie pentru că n-a curăţat drumul de gheaţă

Marți dimineață, traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate pe DN11, în zona localității Ozun, dar și pe DN12 la ieșire din Sfântu Gheorghe către Brașov, din cauza condițiilor meteo-rutiere nefavorabile – carosabil acoperit cu polei.

Pe DN11 au avut loc mai multe tamponări în zona pasarelei situate la intrarea în localitatea Ozun, dinspre Chichiș, autovehiculele care nu erau echipate corespunzător nemaiputând înainta.

Publicitate

Pe DN12 circulația a fost îngreunată din cauza autovehiculelor care au tras pe dreapta, acestea nefiind echipate pentru circulația pe timp de iarnă.

Polițiștii au stabilit, în urma acestor evenimente, că starea necorespunzătoare a părţii carosabile şi lipsa de intervenţie a administratorului drumului naţional au favorizat perturbarea traficului rutier, atât pe DN11 în afara localităţii Ozun, cât şi pe DN12, între localităţile Chichiş şi Coşeni. Astfel, pentru neîndeplinirea obligaţiilor de asigurare a stării de viabilitate a drumului public, administratorul drumului (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Secţia de Drumuri Naţionale Covasna) a fost sancţionat conform O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu amendă contravenţională în cuantum de 6.090 lei.

Recomandări de la polițiști pentru a circula în siguranță:

Oamenii legii îi sfătuiesc pe șoferi să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulația pe timp de iarnă (cauciucuri de iarnă, lanțuri antiderapante).

Informați-vă, înainte de a pleca în călătorie, despre condițiile meteo-rutiere din zona în care urmează să vă deplasați. Verificați, de asemenea, nivelul de ulei și combustibil și asigurați-vă că sistemele de lumini, de semnalizare, climatizarea și ștergătoarele de parbriz sunt în stare bună de funcționare.

Circulați în permanență cu o viteză adaptată la condițiile de trafic și de drum, iar pentru un plus de siguranță, măriți distanța între autovehicule, pentru a putea opri în condiții de siguranță în caz de nevoie. Luați în calcul faptul că, în condițiile unui carosabil umed sau acoperit cu gheață/polei, distanța de frânare este mai mare.

Pentru a fi vizibili în trafic, folosiți luminile de întâlnire atunci când circulați, iar dacă situația o impune, utilizați și proiectoarele de ceață. Semnalizați din timp efectuarea unor manevre și nu efectuați depășiri fără a vă asigura că puteți face această manevră în condiții de siguranță, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Se recomandă conducătorilor auto, de asemenea, să nu bruscheze comenzile mașinii și să folosească, cu preponderență, frâna de motor, pentru a evita derapajul.

Polițiștii acționează în permanență în zonele în care traficul rutier este afectat, pentru dirijarea circulației și preîntâmpinarea producerii unor evenimente rutiere. Este foarte important ca șoferii să respecte întocmai indicațiile acestora.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Publicitate
Publicitate
banner we radio