Ştiri locale

Amânare în procesul privind amenda de 10.000 de lei dată de Prefectura Covasna primarului Antal Árpád

Prima înfăţişare în procesul dintre Prefectura Covasna şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a contestat amenda de 10.000 de lei primită anul trecut pentru nesoluţionarea la termen a cererilor depuse pe Legea 10/2001 privind restituirea imobilelor naţionalizate, a avut loc marţi la Judecătoria Sfântu Gheorghe şi s-a soldat cu amânare.

Prefectul Sebastian Cucu a declarat că cererea de amânare a fost formulată de partea adversă, care doreşte să mai studieze dosarul, iar al doilea termen a fost stabilit pentru data de 17 mai a.c.

Publicitate

Potrivit prefectului, Primăria Sfântu Gheorghe este singura din judeţ care nu s-a încadrat în termenul stabilit pentru rezolvarea notificărilor pe Legea 10, la data aplicării amenzii având nesoluţionate peste 470 de cereri.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a chemat în instanţă atât Prefectura, cât şi Guvernul României, considerându-le indirect responsabile de neaplicarea în termen a acestei legi.

Antal Árpád se află sub control judiciar de la jumătatea lunii februarie a.c. şi este suspendat din funcţie până pe 17 aprilie a.c., fiind cercetat de DNA într-un dosar privind atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului, printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio