Ştiri

Vicepremierul Ungariei: Guvernul de la Budapesta va acorda alocaţii în valoare de circa 200 de euro fiecărei mame care are cetăţenie maghiară

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, preşedinte al Partidului Creştin Democrat, a declarat sâmbătă, la congresul UDMR de la Zalău, că pentru sporirea natalităţii Guvernul de la Budapesta va acorda alocaţii în valoare de circa 200 de euro fiecărei mame care are cetăţenie maghiară.

„Vreau să vă spun încă un lucru: noi, aici, în Europa centrală şi de Est, avem o problemă foarte mare, dar acum vorbesc doar de ţara mea, o problemă uriaşă, problema demografică. Însă noi credem următorul lucru: soluţia pentru problema demografică nu este fenomenul migraţionist, nu este o soluţie ca să vină alţii şi să îţi populeze ţara, să asiguri mână de lucru de afară, ai nevoie de o politică de sprijinire a familiilor, care să îi crească natalitatea, prin care poţi să îţi dezvolţi comunităţile. Şi noi spunem că primul pas este acordarea unei alocaţii de maternitate de 64.000 de forinţi, în jur de 200 de euro, fiecărei mămici, şi această subvenţie, alocaţie, va fi acordată tuturor mămicilor care au cetăţenie maghiară”, a mai spus vicepremierul Ungariei.

Publicitate

Circa 800 de delegaţi şi 200 de invitaţi, printre care reprezentanţi ai partidelor politice din ţară şi din străinătate, sunt prezenţi sâmbătă la cel de-al XIII-lea congres al Uniunii Democrate Maghiare din România, care se desfăşoară la Zalău.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio