Ştiri locale

Alimente de aproape 7.500 lei, donate prin Fundaţia Comunitară și Asociația Salvatore în perioada stării de urgență

Zeci de pachete cu diferite alimente de bază au fost donate, de la începutul lunii aprilie, mai multor persoane și familii din județ care, din motive financiare, odată cu instituirea stării de urgență pentru limitarea răspândirii epidemiei, nu şi-au mai perms achiziţionarea alimentelor necesare traiului zilnic.

Inițiativa lansării programului aparține Fundației Comunitare Covasna (HKA), care în parteneriat cu voluntarii Asociației Salvatore și lanțul de magazine Bertis au făcut posibil ca 20 de familii și persoane nevoiașe din județul Covasna să aibă ce pune pe mese pe durata stării de urgență.

Programul, demarat în data de 2 aprilie, s-a încheiat vineri, odată cu ieșirea României de sub starea de urgență, însă în cele aproape 7 săptămâni, au fost donate pachete cu alimente în valoare totală de aproximativ 7.500 lei.

„Oamenii au răspuns la apel și timp de o lună și jumătate au oferit produse alimentare, care au fost distribuite pentru 20 de familii și persoane în nevoie în județul Covasna. Valoarea estimativă a produselor oferite sunt cca 7 500 lei (…) Mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea programului: magazinelor Bertis din Sfântu Gheporghe, Târgu Secuiesc și Covasna pentru cadrul oferit strângerii de alimente, depozitului Bem Balogh din Sfântu Gheorghe pentru dulciuri și fructe, Bogyó SRL pentru transport, Primăriei orașului Sfântu Gheorghe pentru asistență în verificarea solicitanților… și firesc, Asociației Salvatore pentru ajutorul acordat în organizare și realizarea programului! Mulțumim totodată locuitorilor, care cu inimă bună și-au ajutat compatrioții aflați în dificultate în această perioadă grea”, au transmis reprezentanții HKA.

Potrivit acestora, pe durata programului au avut loc 15 acțiuni de strângere și transport a pachetelor alimentare și 98 de livrări la domiciliu, beneficiarii fiind din Sfântu Gheorghe (9 cazuri); Târgu Secuiesc (4 cazuri), Covasna (două cazuri) și localitățile Moacșa, Ilieni, Valea Seacă și Mărcuș (câte un caz).

Bereczki Kinga, reprezentanta HKA ne-a precizat că ideea lansării acestui program a pornit după ce mai multe persoane din cartierul Ciucului din Sfântu Gheorghe s-au plâns că nu mai au ce mânca şi nu au nici posibilităţi financiare.

Situaţia materială a persoanelor care au solicitat sprijin în cadrul acestui program a fost verificată de autorităţi, pentru a fi evitate eventualele situaţii în care persoane care nu au cu adevărat nevoie de ajutor încearcă să profite.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio